Pages

Monday, 27 August 2012

Listening Test Mandarin

Mood Raya x Habis lagi...tp mlm ni dah ade test listening lak.... adoiii....
ntah ape la yang dy ckp nanti...

Thursday, 23 August 2012

MENANTI KEHADIRAN SI DIA




harini si dia datang rumah..first time aku nak masak nasi ayam bagi si dia makan..kalau tak sedap nasib la..haha..oke la..daaaa..
harap-harap sedap la..aminnn..               

Thursday, 16 August 2012

malang sungguh nasibku arini

arini aku nak pergi kuala lumpur..baru nak shopping raye..lambat kan? haha..
tp takpela baru ade mase..cewah..
aku g KL dgn si dia..hehe..but before tu aku g rumah si dia dulu berbuka puase bersama keluarga dia..wah..best best..
tp on the way dari rumah aku nak g tg malim tu cdngnye nak singgah la rumah SAIDATULHIDAYAHRAZMAN kat slim river kejap ..tp rumah dia da lepas la plak..haha..malangmalang..baru nak jumpe..rindu..padahal semalam baru jumpa..wakaka..gedikk..
oke la frenz..nnt aku update lg aww...choww..

Monday, 13 August 2012

PRE- Speaking TEst



                                           SMOKING........

TU LA TJUK KTEORG TD....NSB BEK ADE IDEA NK CKP.....TP BLH LAK AK 
        EMOTIONAL TADI...HAHA
 MALU....BLH LAK AK NANGIS MASE BAGI CONTOH...
             TBE2 TERINGAT KAT ARWAH MAK AK....MAK AK KNE KANSER....
AND SLH SATU PNCANYER SBB ASAP ROKOK LAH...COZ ABAH AK ISAP ROKOK.....TP AK BKN NK SLHKAN ABAH AK...MYBE NI DH TAKDIR....
             ROKOK TU CME JD PNYEBAB JER....PAPE PN AK REDHO.....SO KWN2 SUME JGNLAH TRY NK ISAP ROKOK TAU...BYK BHYA NYER...
            LAU X KITE YG KENE...ORG YG TRDKT DGN KITE YG AKAN KENE KESAN ASAP RKOK TU..

KATAKAN TIDAK PADA ROKOK.....!!!!!!!!!!!



Sunday, 12 August 2012

RESEPI KEK COKLAT MOIST....YUMMMYY...

MEH TRY WAT KEK COKLAT MOIST NI...SDAP TAU....
.rugi lau tak try wat... 
raya nanti leh bagi pakwe korang makan kek yang korang wat sendiri...hehehe


 BAHAN-BAHAN
1 1/2 cawan tepung gandum
3/4 cawan minyak masak
1 cawan gula pasir
1/2 cawan coklat cadbury (untuk masakan)
100gm butter
2 biji telur
1/2 sudu besar esen vanilla
1/2 sudu besar serbuk penaik
susu atau fresh cream

cara-caranya:

1) pukul telur sampai kembang dan campur esen vanilla.

2) campur dengan tepung gandum, serbuk penaik,coklat powder, gula dan minyak masak.. kacau sampai sebati.

3) letak susu sedikit demi sedikit sampai mencapai kepekatan yang dikehendaki.. tak terlalu pekat tak terlalu cair ok.. biar sebati.

4) letakkan kertas ke dalam bekas acuan / aluminium dan sapukan sedikit butter supaya tak melekat dan mudah dikeluarkan.

5) kukus selama 1 jam. check air kukusan, kalau kurang sila tambah ye.jangan sampai kering. *aku suke kek kukus sebab moist sangat*

coklat cadbury untuk masak tu cairkan, tambah sedikit butter, susu dan gula. kalau nak lagi pekat gunakan fresh cream ye..
DECORATION
*ikut suka*

1) sapukan coklat di seluruh permukaan kek
2) taburkan gula icing, gunakan penapis.. tabur dengan sekata.
3) letaklah badam di keliling kek tu, macam pagar lah kununnya.huhu
4) potong kiwi secara kepingan nipis ( buah lain pun boleh) 
dan susun atas kek

Saturday, 11 August 2012

DILEMA....



Ak dlm dilema skrg...hmhm sape ak nk plih ni....dua2 ak SAYANG....

due2 lak baik...PENING....

kene buat solat istikharah la jawabnyer....hummm 



RAYA DATANG LAGI.....:)

RAYA datang lagi kome...x sabo nk balik umah ni.... hehe 
baju dah siap kemas....perghhh awal dh kemas...hehehe 
 tp ak dah dapat DUIT RAYA....RM 50...BELUM RAYA LAGI DAH DAPAT DUIT...hehehe jangan jeles...harap2 raya nanti lagi dapat duit raya byk...hahahaha

Friday, 10 August 2012

BERBUKA BERSAMA SI COMEL

hari ini aku n budak comel lg cntik lg cute nak berbuka puase bersame di TG CORNER..our favourite place..tomyam dy..perghhh..SUPERB GILE..sekali cuba pasti nak mkn lg..tak percaye? try la dulu..belum cuba kan belum tau..aku ni mcm da promote TG CORNER la plak..hari ini aku pergi berbuka berdua je bersama budak comel SAIDATUL HIDAYAH BINTI RAZMAN coz membe aku yg lain x dpt join..ade hal..tp tape..berdua pon jadi asalkan TOMYAM aku dapat mkn..wakaka..

nie la budak comel lagi cantik lagi cute tu..budak gedikkk..SAIDATUL HIDAYAH BINTI RAZMAN COMELLLLLLLLLLL..jeles la..haha..

Thursday, 9 August 2012

SEDIH NAK SAMBUT RAYA...

Hummm...sdih bila mengenangkan raya dah dekat...teringat kat arwah mak...kenangan menyambut hari raya bersama arwah tak mungkin aku lupa...
dah 5 kali raye aku beraya tanpa ibu tercinta...
perghh jangan cakaplah bertapa sedihnya beraya tanpa seorang ibu...
lepas sembahyang raya mesti pergi ziarah kubur arwah mak.....
sebak pun mula la datang bila gi kubur tu...
Ya Allah tempatkanlah arwah ibuku dalam kalangan orang yang beriman...tahun ni beraya bertiga lagi bersama abah dan abg aku...

Wednesday, 8 August 2012

TAK SIHAT...HUKHUK

Minggu ni aku x sihat....so, mood pun jap ade jap xde...xtau lari p mane mood aku tu...xlarat nk kejar...hehe Esok ade test csc...perghh tkut la plak... smlm xstudy pn coz sakit kpala...adoiii...cmne la aku nk jawab esk...

Monday, 6 August 2012

Setel Quiz 1 155..huehue

Agak mencabar nk jwb quiz ipc td...perghh...dh la study pn xsgt...dmam la lak mggu ni....smpi jer rmah trus dmam kot.....huhuhukkk...tp alhamdulilllah blh gak jwb...tawakal jer.... :)