Pages

Tuesday, 25 December 2012

Terubat rasa rindu...

Ari ahad tu aku nk p kl umah cousin aku..p pn coz dy nk smbut bday ank dy....so dy suh ak dtg...tp oleh sbb xde tket bus ekspress ke kl dh..ak pn g la nek bus lompat2....hehe tp smpi tg malim jer...pastu mr A dtg amik...so p la umah dy dlu...mak dy dh siap msk sotong..ak dh la xthn mkn sotong...tp nk xnk mkn jela...sbb prt dh brkeroncong...hehe ptg tu ak n mr A bwk ank sdare dy men2 kt proton city..cntik gak taman kat situ..ase hepi sgt...lpas mghrib ak n mr A pn nk grak la ke kuala lumpur...si dia pn nk blik ptrajaya coz esknyer kene keje...ak pn salam la dgn mak si dia...mak dy cum pp ak kiri knan...Ya Allah...ase hepi sgt..mcm dpt ksh syg seorang mak kandung...terubat gak rndu kt arwah mak... :) 

Saturday, 8 September 2012

Nasihat untuk WANITA



"Kebanyakkan wanita itu adalah isi neraka dan kayu api." Hazrat Aishah bertanya, "Mengapa wahai Rasulullah s. a. w.?
 Jawab Rasulullah s. a.w. :

i. Kerana kebanyakan perempuan itu tidak sabar dalam menghadapi kesusahan, kesakitan dan cubaan seperti kesakitan melahirkan anak, mendidik anak-anak dan melayani suami serta melakukan kerja-kerja rumah.

ii. Tiada memuji (bersyukur) di atas kemurahan Allah yang didatangkan melalui suaminya. (Jarang terdapat orang perempuan yang mahu mengucapkan terima kasih di atas pemberian suaminya.)

iii Sering mengkufurkan (engkar) terhadap nikmat Allah. (Contohnya :Apabila berlaku sesuatu pertengkaran ada isteri yang berkata sudah 10 tahun kahwin dengan awak tidak ada apa-apapun.)

iv Gemar bercakap perkara yang sia-sia yang berdosa. (Contohnya :bercakap mengenai perabot-perabot rumah yang tidak perlu dan mengumpat.)

v Kurang akal dan kurang ilmu pengetahuannya dalam agama iaitu mereka sering tertipu atau terpengaruh dengan pujuk rayu lelaki, rakan- rakan, alam sekeliling dan suasana serta kemewahan lahiriah.




Friday, 7 September 2012

gambar2...huhu

 
ni gambar raye ari tu....hehehe yang pasti aku yang paling comel....hahaha yg len tu dh jadi mak budak dh...kikiki


haaa...yg sblah aku tu bkn buah ati aku...tp musuh ketat aku kt umah...hahaha dy la abg aku...ncem kan..?? (tgn di dada mate ke ats)hahaha


dapat DEKAN...yeayyy..hihihihi  Alhamdulillah....


Thursday, 6 September 2012

senyumm.....

senyum itu sedekah.... aku suka senyum....hahahaha

rindu kat abah..

Sepatutnyer mggu ni aku balik rumah....
adoiii ade kelas ganti lak ahad ni...koko lak ganti minggu ni.. huwaaa..... nak balik... 
tapi apakan daya... kena la berkorban lau nak berjaya.... :) 
Rindu abah sangat2..... hukhukhuk

Monday, 27 August 2012

Listening Test Mandarin

Mood Raya x Habis lagi...tp mlm ni dah ade test listening lak.... adoiii....
ntah ape la yang dy ckp nanti...

Thursday, 23 August 2012

MENANTI KEHADIRAN SI DIA




harini si dia datang rumah..first time aku nak masak nasi ayam bagi si dia makan..kalau tak sedap nasib la..haha..oke la..daaaa..
harap-harap sedap la..aminnn..